Utflyktstips 

Det finns många intressanta ställen att besöka i vår närhet. 
Muséer, institutioner, ibland drivna privat eller av kommunen, 
ibland med någon eldsjäl i bakgrunden. 

För skolor är detta perfekt, och ger möjligheter till utblickar som kan berika den dagliga tillvaron och ge inspiration för vidare studier. Den lärare som lärt sig utnyttja dessa guldkorn upplever säkert en viss tillfredsställelse i tillvaron. Som privat person går det naturligtvis att besöka dessa platser också, ibland i föreningsregi, men ofta gå det bra också på egen hand. Här lite mer konkreta tips.

Ödledammens träd. Denna groddamm i norra Slottsskogen är också omgiven av diverse trädslag, vilket kan vara trevligt att känna till. 

Paradiset. Alldeles söder om Observatoriet i Slottsskogen ligger en glänta, med klätterträd och små berg, kälkbackar och utsiktsplatser. Men där finns mer än så. 

Lilla dammen nära Plekta är värt ett besök, kanske på vägen till djurhagar eller lekplatser. Här finns underbara klätterträd, fåglar att mata, ekorrar i vart fall på vintern och blomster att beundra. 

Fågelcentralen. Skadade fåglar är det synd om och här finns de som ser till att de får god vård och återhämtar sig till ett fortsatt liv i naturen. Kan besökas med behållning. 

Fiskauktionen.  Öppen för vem som helst att beskåda kl 0700 varje helgfri tisdag-fredag. Det finns faktiskt göteborgare som missat att besöka denna spännande och lärorika tillställning!