Öxnäs 11 mars 2010

Ingrid med katten, Åke, Hans-Erik, Ulla, Eva, Jane, Lars Erik, Lennart, Bosse Brinkhoff, Göran, Jan, Anita och Lena poserar på denna vintriga bild vid utflykten till Öxnäs vackra nejder. Målet var att se om våren kommit och med viss möda lyckades vandringsledare Bo leta fram både sånglärka (flög över vid samlingsplatsen), en starflock (på backarna bortåt Kornhalls färja) och en flock med 7 grågäss som flög förbi. Gulsparv sjöng och en flock grönfinkar hade vårkänslor. Vinterfåglar var en grupp korpar som höll på med något långt bort på åkrarna.

På bergknallen med utsikt mot en helt frusen Nordre älv intog vi vår matsäck, vi hade hela tiden följe av en svartvit katt som troligen hörde till Västergården. Den var inte kräsen utan höll till godo med bröd. Göran ses här äta lite i smyg medan katten förbereder sig för anfall. Ingrid blev sedan kattens sällskapsdam.

Vid matrasten visade det sig att Lennart hade ett hus i närheten, där Lars Erik som pojke varit med sin far och levererat virke, för en hel del år sedan. Gemensamma bekanta jämfördes därefter och alla insåg att världen är liten.

En ormvråk blev en fin avslutning på en bra dag; man är nöjd med så lite efter denna vinter.